• Cinemagraph laten maken


  Veel bedrijven hebben hun marketing prima op orde. Maar een gezond bedrijf wil zich graag onderscheiden van de concurrentie. Dat kan sinds kort met een voor velen nog onontdekt juweeltje op het gebied van visuele marketing, de cinemagraph. Cinemagraphs worden opgeslagen in het GIF formaat waarmee het mogelijk is om meerdere beelden achter elkaar weer te geven. Elk beeld beschikt over een maximaal kleurbereik van 256 bits. Cinemagraphs maken van deze techniek dankbaar gebruik waardoor het mogelijk wordt om een foto en een kort videofragment te combineren tot een korte animatie. Wat kan de toegevoegde waarde van de cinemagraph zijn voor uw bedrijf?


 • Wat is een cinemagraph?

  Een cinemagraph is een combinatie van een foto en een video. De foto dient voor het stilstaande beeld en de video voor het bewegende beeld. Uiteindelijk is een cinemagraph een foto met een subtiel bewegingselement dat steeds als een zichzelf repeterende loop wordt herhaald. Op die manier krijgt de kijker de illusie zich te bevinden in of getuige te zijn van een uit het leven gegrepen scene. Een cinemagraph kan worden gebruikt in artistieke en fine-art toepassingen maar ook ter ondersteuning in commerciële marketing campagnes van bedrijven. In beide gevallen wordt de kijker als het ware gehypnotiseerd en meegenomen door het zichzelf repeterende beeld.

 • Marketing met cinemagraphs

  Veel bedrijven hebben hun marketing prima op orde. Maar een gezond bedrijf wil zich graag onderscheiden van de concurrentie. Dat kan sinds kort met een voor velen nog onontdekt juweeltje op het gebied van visuele marketing, de cinemagraph. Cinemagraphs worden opgeslagen in het GIF formaat waarmee het mogelijk is om meerdere beelden achter elkaar weer te geven. Elk beeld beschikt over een maximaal kleurbereik van 256 bits. Cinemagraphs maken van deze techniek dankbaar gebruik waardoor het mogelijk wordt om een foto en een kort videofragment te combineren tot een korte animatie.

 • Wow die foto beweegt!

  Waarom is de cinemagraph zo populair? Dat zit hem onder andere in het ‘wow’ effect wat mensen vaak hebben bij het zien van een cinemagraph. De emotionele beleving bij het zien van een cinemagraph gaat net even een dimensie verder dan het bekijken van een statische foto. Een goede cinemagraph maakt dan ook effectief gebruik van deze extra techniek die we als fotograaf / cinemagraaf ter beschikking hebben. Bij het maken van een cinemagraph of levende foto pas je als fotograaf alle bekende technieken toe die je anders ook toepast bij het maken van stille beelden. Hierbij valt onder andere te denken aan een passende belichting, een model en een strakke compositie. Let wel dat daar waar je als fotograaf eventueel gebruik kunt maken van flitslicht je als cinemagraaf / videograaf alleen gebruik kunt maken van het beschikbare omgevingslicht, daglicht of continu kunstlicht bijvoorbeeld afkomstig van LED lampen.

 • Wat is de toegevoegde waarde van de cinemagraph voor uw bedrijf?

  1. Artistiek


  Wie wil er nu niet zijn producten op een enigszins artistieke manier presenteren? Dat geldt eveneens en misschien nog wel meer als u geen producten verkoopt maar services. Cinemagraphs maken het mogelijk om met een welbedacht creatief concept of idee uw product of service die extra glamour te geven die het verdient. Bovendien zullen uw klanten aangezet worden om eens even stil te blijven staan bij uw bedrijf, website, product of service. Dit is zeker niet onwenselijk in deze toch al steeds sneller wordende wereld. • 2. Subtiel


  De kracht van een cinemagraph zit hem in de energie of emotie die het veroorzaakt bij de kijker cq potentiële klant. Veel reclame was en is er nog steeds op gericht om door maar zo hard mogelijk te roepen uw boodschap te laten landen bij de klant. Schreeuwerige reclames worden tegenwoordig echter niet meer gewaardeerd. Subtiel is vandaag de dag het sleutelwoord. Een enkel verrassingselement in een verder rustige afbeelding is genoeg om je boodschap duidelijk te maken. Cinemagraphs bieden de oplossing.


  3. Aandacht

  Het zichzelf repeterende element in een cinemagraph zal bij de kijker de illusie wekken er zelf bij te zijn, als ware het een uit het leven gegrepen scene. De aandacht die de kijker hiermee schenkt aan uw advertentie of boodschap zal hierdoor intensiever en langduriger zijn. De mens is een visueel ingesteld wezen en denkt in plaatjes. De cinemagraph maakt van deze eigenschap handig gebruik.


  4. Storytelling

  Het is waarschijnlijk waar dat een foto meer zegt dan 1000 woorden. Maar een cinemagraph vertelt een verhaal zoals alleen cinemagraphs dat kunnen doen. Eigenlijk is een cinemagraph een ideale hybride mix van de kracht van fotografie aan de ene kant en video aan de andere kant. Mensen vinden het bekijken van een video vaak te lang duren. En een foto kan weer net niet genoeg vertellen. Nu komt wederom de cinemagraph om de hoek kijken als meest gunstige tussenweg.

 • 5. Moderne media

  Wie zit er tegenwoordig niet op Internet? Zelfs onze oude van dagen hebben de muis ontdekt en zijn vaak niet meer van het scherm weg te slaan. Waar men in het begin nog huiverig was ten opzichte van de nieuwe Internet technologie wordt het Internet nu omarmt en verandert het onze maatschappij. Online kopen is voor sommigen zelfs een dagelijkse bezigheid geworden. U als bedrijfseigenaar of particulier wilt natuurlijk mee met deze trend en liefst nog voorop lopen. Iedereen weet dan een goede eerste indruk een daalder waard is. Dit geldt zeker voor bezoekers van uw website. De cinemagraph kan voor u het verschil maken.  De cinemagraph, iets voor u?

  Helaas is een cinemagraph, hoewel het er misschien simpel uit ziet, niet zo gemakkelijk te maken. Er gaat veel tijd in zitten. Met een origineel idee of concept begint het echte werk pas, fotograferen, video maken, en de bewerking op de computer. Je zou zelf een poging kunnen doen om eigenhandig een cinemagraph te creëren. Maar u kunt ook uw verzoek neerleggen bij OXOVISUALS. Zoekt u een nieuwe manier om uw product of service onder de aandacht te brengen van uw publiek, denk dan eens serieus na over het gebruik van de cinemagraph. Voor meer informatie kunt u contact opnemen. Wij helpen u graag.  Zelf een cinemagraph maken. Wat heb je nodig?

  Een DSLR of digitale camera die zowel video als ook foto’s kan maken. Een stevig statief. Een pakkend idee, concept of inspiratie van het beeld wat je wil gaan maken. Een computer met geschikte software zoals Adobe Photoshop en Adobe After Effects.

 • Bij het maken van een goede cinemagraph is het nodig om gebruik te maken van een statief. Op die manier overlapt het beeld van de video precies met het beeld van de foto. De beste resultaten krijg je als je voor zowel de foto als voor de video gebruik maakt van dezelfde ISO waarde. Dus als de foto geschoten wordt met een ISO waarde van 100 dan zou je voor het schieten van de video ook gebruik moeten maken van ISO 100. Op deze manier ben je verzekerd van gelijkwaardig materiaal voor wat betreft de ‘korreligheid’ van de beelden.  Bewerken van de beelden in Photoshop en After Effects

  Voor het bewerken of editen van het geschoten foto- en videomateriaal zijn Photoshop en After Effects van Adobe de aangewezen middelen. De foto doorloopt gewoon alle standaard bewerkingen zoals die ook uitgevoerd worden bij normale fotoprojecten. Dit betekent voor een RAW foto dat die in Adobe Camera Raw handmatig wordt aangepast op kleurbalans, contrast, scherpte, hooglichten, schaduwpartijen, etcetera. Adobe Camera Raw (ACR) is als plug-in beschikbaar zowel vanuit Photoshop alsook vanuit Adobe Lightroom. Voor het bewerken van de videobeelden kan ook gebruik worden gemaakt van dezelfde Raw Converter. Hiervoor moet je dan wel eerst de video in Photoshop converteren tot Smart Object. Indien uiteindelijk zowel de foto als de video voldoen aan het gewenste esthetische plaatje of liever gezegd de gewenste boodschap duidelijk communiceren, is het tijd om de video op de juiste plek in de foto te plaatsen. Dit gebeurt door gebruik te maken van zogenaamde maskers. Dit kan een tijdrovend werkje zijn omdat je eerst moet bepalen welk videofragment het best in aanmerking komt voor de repeterende loop. Bij complexe bewegingen, zoals bijvoorbeeld een bewegende wolkenlucht of een wapperende vlag, kan het noodzakelijk zijn om gebruik te maken van een speciale videotruc waarbij het fragment in tweeën wordt gesplitst, daarna horizontaal gespiegeld en vervolgens via een crossover techniek weer aan elkaar wordt geplakt.

 • Cinemagraph voor unieke marketing doeleinden

  De meest populaire manier om cinemagraphs te delen op het Internet is als Animated GIF. Dit formaat wordt ondersteund door alle moderne browsers zoals Google Chrome, Safari, Firefox, Opera en Internet Explorer. Behalve op het Internet kunnen cinemagraphs ook uitstekend benut worden ter ondersteuning van commerciële (Powerpoint) presentaties. Met boeiende cinemagraphs bent u telkens weer verzekerd van aantrekkelijke slides wat de interactie met uw publiek en daarmee uw boodschap ten goede komt. De cinemagraph kan worden gebruikt in vrijwel elke commerciële toepassing, inclusief de architectuur en vastgoed markt, de horeca met hotels en restaurants, maar ook voor bedrijven die een willekeurig product op de markt zetten zoals producenten van frisdrank, bier, agrarische producten uit de land- en tuinbouw, maar ook kappers en winkeliers die hun services op een unieke manier willen presenteren. Heeft u ook interesse om cinemagraphs te gaan gebruiken in de marketing van uw bedrijf, service of product? Neem dan vandaag nog contact op om uw wensen en behoeften nader te bespreken.

Powered by SmugMug Owner Log In