• Slabroekse Paardendagen


  In het weekend van 24, 25 en 26 juni 2016 stonden de Slabroekse Paardendagen weer op het programma. Verschillende kampioenschappen werden afgewerkt waardoor de dagen wederom garant stonden voor een waar topsport evenement!

  “The essential joy of being with horses is that it brings us in contact with the rare elements of grace, beauty, spirit and fire.”

 • Buitenmarkt Slabroekse Paardendagen

  Op de gezellige Slabroekse Buitenmarkt was weer van alles te koop, te zien en te proeven. Handgemaakte vintage spullen, kleding, sieraden, delicatessen, streekproducten en er kon zelfs kunst gekocht worden.


 • KNHS Para Men Trophy

  Behalve het NK voor enkelspannen waren er de kampioenschappen van District Zuid voor de klasse 1, 2 en 3 en de laatste wedstrijd voor de paramenners om de KNHS Para Men Trophy. Zaterdag en zondag werd de marathon gereden waarvoor de toernooi organisatie speciaal zeven nieuwe hindernissen gebouwd had. Allen samen en compact gelegen op het hoofdterrein waardoor het publiek de wedstrijden makkelijk kon volgen.
  "There are many things in life that will catch your eye, but only a few will catch your heart." • Dressuur

  De deelnemers aan de samengestelde menwedstrijden moeten alle onderdelen rijden, zowel de dressuur, de vaardigheid als de marathon. Tijdens de dressuur wordt de menner van de paarden beoordeeld op stijl, nauwkeurigheid en beheersing van het span. Naast de menner bevinden zich ook twee zogenaamde ‘grooms’ of hulpkoetsiers op het rijtuig. Hun belangrijkste taak is te helpen als er problemen zijn met het rijtuig bijvoorbeeld indien het losraakt of vast komt te zitten.


 • Marathon

  Bij de marathon is het belangrijkste criterium de conditie en het uithoudingsvermogen van de paarden. Tevens wordt de koetsier beoordeeld op menvaardigheid en tempogevoel. Ook bij de marathon moeten er hindernissen worden genomen. De rijder die de snelste tijd klokt met de minste strafpunten wordt de winnaar.

 • Vaardigheid

  Bij de vaardigheidsproef wordt behalve de vakkundigheid van de koetsier vooral gelet op de conditie, gehoorzaamheid en de souplesse van de paarden. De deelnemers moeten een traject afleggen waarop zich meerdere hindernissen bevinden. Een hindernis wordt gemarkeerd door een kegel met daarop een balletje. Het is de bedoeling dat een hindernis zo snel mogelijk wordt genomen met zo weinig mogelijk gevallen balletjes.

 • Een vleugje nostalgie


  Ook voor de liefhebber van nostalgie en historie waren de Slabroekse Paardendagen een bijzondere ervaring. Het geheel van paarden, spannen, ruiters en hun kledij vormde een bijzonder plaatje. Voor een fotograaf in ieder geval voldoende ingrediënten om van te watertanden. Om deze historische ervaring tastbaar te maken kan een foto worden omgezet van kleur naar zwart-wit. Voor de conversie van de foto hieronder is de Antique Plate van Google's Nik Silver Efex Pro toegepast.


 • "There is nothing so good for the inside of a man as the outside of a horse."


  "Ask me to show you poetry in motion and I will show you a horse."

Powered by SmugMug Owner Log In