• Fotografie voor online gebruik


  Elk bedrijf heeft tegenwoordig een website om zich te presenteren aan het publiek. Dit in tegenstelling tot vroeger toen men gebruik maakte van papieren drukwerk voor marketing en presentatie van het bedrijf. Het maken van drukwerk werd in die tijd vaak uitbesteed. Internet echter heeft alles veel makkelijker gemaakt en Jan en alleman kan gewoon alles makkelijk zelf doen! Althans zo lijkt het… • Op een roze wolk in de Cloud


  Iedereen maakt tegenwoordig gebruik van het Internet. U ook, anders zou u deze tekst niet kunnen lezen. Ging men vroeger naar de winkel, het cafe, of de school, tegenwoordig vind men het digitale equivalent hiervan op Internet. Terugkijkend is er met de (op)komst van Internet in feite een nieuwe wereld open gegaan. Een wereld van informatie en vertier bestaande uit tekst, fotografie, video en animaties afgewisseld met hybride varianten van fotografie en video. Inmiddels is het Internet uitgegroeid tot een volwassen medium. Daar waar vroeger het Internet nog last had van een lage bandbreedte waardoor men met de content nog moest passen en meten, kan men vandaag de dag de creativiteit de vrije loop laten. Alles is mogelijk. De sky is the limit. Nee, zelfs de sky is geen limit meer, alleen de portemonnee misschien.

 • Waarom is visuele content zo belangrijk?


  Iedereen die gebruik maakt van Internet probeert zo veel mogelijk op te vallen, je wilt tenslotte gezien of gehoord worden. Ben je eigenaar van een bedrijf dan weet je dat er drie aspecten heel belangrijk zijn, te weten: gevonden worden, gezien worden, en herkend worden.


  Gevonden worden


  Heb je een eigen website dan wil je ten eerste dat er bezoekers komen. Als die bezoekers er eenmaal zijn dan wil je graag dat ze zien wat je bedrijf precies te bieden heeft. Bovendien wil je dat de bezoeker (= potentiële klant!) WAARDEERT wat hij of zij ziet. Dat kan alleen als je je op je best presenteert. In feite wil je de klant verleiden om iets bij je te kopen. Een goede eerste indruk is daarom goud waard. • Gezien worden


  Om een goede eerste indruk te kunnen maken is beeld in eerste instantie belangrijker dan tekst. Goede fotografie doet mensen even stilstaan. Goede fotografie wekt bij de kijker emoties op. Mensen zijn visueel ingesteld en reageren op wat ze zien. Onderschat daarom niet het belang van pakkende foto’s op de pagina’s van uw website.


  Herkend worden


  En tenslotte, of een klant nu iets heeft gekocht of niet, wil je natuurlijk dat die klant in de toekomst weer terugkeert en je website weer weet te vinden. Herkenbaarheid is hierbij het sleutelwoord. Daarom is het belangrijk je te onderscheiden van de rest van de concurrentie. Ook hiervoor spelen visuals en beelden een sleutelrol.

 • Beelden, beelden en nog eens beelden


  Bijna elk bericht dat gepost wordt op social media is voorzien van een foto. Zonder een foto bij te voegen verdwijnt je bericht al gauw in de massa overige berichten die wel een mooi plaatje tonen. Deze zogenaamde visuele content wordt steeds belangrijker. Je kunt daarom het verschil maken door eerst goed na te denken over het beeld wat je wilt gebruiken zodat je bericht ook daadwerkelijk gezien wordt. Het is tegenwoordig zelfs zo dat sociale media strategieën visuele content als NOODZAKELIJK beschouwen. Door de toename van visuele content is daarmee ook de nadruk komen te liggen op het verhaal wat verteld wordt door een visual. Unieke, pakkende en voor zich sprekende beelden zijn daarom goud waard geworden in de wereld van marketing op het Internet. De vraag naar meer van dit soort unieke visuele content zal dan ook alleen nog maar groter worden.

 • Het hoe en waarom van pakkende beelden


  Onze hersenen kunnen foto’s 60.000 keer sneller verwerken dan tekst. Mensen zijn dus uitermate visueel ingesteld. Hoe kan het zijn dat een goede visual zoveel impact heeft op ons? En wat is er dan specifiek voor nodig om die krachtige indruk te maken?


  1. Emotionele trigger


  Diepe emotionele triggers komen voort uit ons onderbewuste. Als we een foto zien die een diepe emotionele reactie oproept dan komt deze reactie voort uit uit die delen van onze hersenen die onze primaire reacties bepalen bij het zien van bijvoorbeeld voedsel of gevaar. Een foto van bijvoorbeeld een mooi aantrekkelijk huis of een groots groen kleurrijk veld kan bijvoorbeeld inspelen op onze primaire emotie om te vluchten bij gevaar. We zoeken een veilig heenkomen en voelen ons aangetrokken tot die plekken, composities en kleuren die ons veiligheid verschaffen.

 • 2. Regel van Derden


  De regel van derden is een methode om de elementen in een foto zodanig te positioneren opdat de foto visueel aantrekkelijk wordt om langer naar te kijken. Volgens deze regel moet een foto worden ingedeeld in een patroon van derden. Bij een goed gecomponeerde foto zal het onderwerp zich dan bevinden op een van de snijpunten van de verdelingslijnen. De regel van derden komt ook terug bij het presenteren van meerdere foto’s in een grid of collage. Door het juist toepassen van de Regel van Derden zien je foto’s en visuele presentaties er professioneel uit!

 • 3. Gulden Snede


  De Gulden Snede schrijft voor dat de verhouding tussen het kleinste segment en het grootste segment in een beeld gelijk moet zijn aan de verhouding tussen het grootste segment en de som van beide. Ingewikkeld? Een vereenvoudigd plaatje biedt uitkomst.


  Deze verhouding van de Gulden Snede is niet alleen van toepassing op fotografische beelden maar bijvoorbeeld ook op de verhoudingen van een web pagina. Toegepast op foto’s creëert de Gulden Snede om te beginnen een rechthoek. Deze rechthoek bestaat dan verder weer uit meerdere en steeds kleiner wordende rechthoeken waarvan de verhouding telkens weer gelijk is aan 1.618. Toegepast op het befaamde beeld de Mona Lisa van Leonardo da Vinci ziet de Gulden Snede er zo uit. We vinden de Gulden Snede ook vaak terug in de natuur, architectuur en kunst. Is schoonheid daarmee wetenschappelijk bepaald? Het lijkt er wel op.

 • Unieke fotografie direct vanuit uw persoonlijke stock


  Beschikt u al over een persoonlijke beeldbank met fraaie op maat gesneden fotografie waar u enthousiast uit kunt putten? Nee? Neem dan vandaag nog contact op zodat ook u continu verzekerd bent van beeld dat u kunt gebruiken bij uw marketing activiteiten. Met een uniek en op maat gesneden persoonlijk archief van stock foto’s kunt u zich onderscheiden van uw concurrentie. U maakt uzelf herkenbaar voor uw klanten, waardoor uw marketing en commerciële activiteiten effectiever zullen zijn. Hierdoor bent u voor uw beeldgebruik dan minder afhankelijk van commerciële sites die stock fotografie voor algemeen gebruik ter betaling aanbieden. U wilt zich toch niet presenteren naar uw klanten toe door gebruik te maken van precies dezelfde stock foto’s zoals uw concurrentie die ook al heeft gebruikt? Nee, natuurlijk wilt u dat niet. Een creatief, uniek en zichzelf respecterend bedrijf maakt uiteraard gebruik van haar eigen archief van visuals, foto's en beeldmateriaal.Powered by SmugMug Owner Log In