• Lang leve het creatieve ambacht!


    Vakmanschap is meesterschap. Deze door Grolsch in het leven geroepen woorden werden prachtig in beeld gebracht op de Oude Ambachten Markt in het centrum van Oss. Geconcentreerd en vol passie toonden de ambachtswerkers hun kunde en liefde voor het ambacht. Echt werk door echte mensen. Zo vol van kunde en bezieling als de ambachtswerkers waren, zo liep het toegestroomde publiek over van belangstelling en enthousiasme.


  • Handwerk met passie

    Ambachtswerk is in de loop der tijd echter overgenomen door machines. Industriële fabrieken draaien nu op volle toeren om dezelfde soort producten volautomatisch te maken. Saaie, repeterende, mechanische en gerobotiseerde productieprocessen zijn nu eenmaal minder interessant voor mensen om te bekijken dan passievolle eerlijke handenarbeid. Eenzelfde enthousiast en geïnspireerd publiek als tijdens de Oude Ambachten Markt in Oss zal men daarom in de gemiddelde moderne industriële productiehal nooit aantreffen.

  • Vakwerk en kunst

    Vakwerk en kunst gaan hand in hand. Zonder creatief inzicht verliest zelfs de vakman het van de kunstenaar. Met creatief inzicht kan de vakman een poging gaan doen zichzelf te verheffen tot een echte kunstenaar.


    Kunst is wat mensen willen zien. Inspiratie is wat mensen willen opdoen. Kunst begint bij inspiratie en inspiratie begint bij jezelf. Voor alle 'creatieve partners in crime' en dan met name de fotografen c.q. visuele kunstenaars onder ons geldt dan ook het devies: werk met plezier, werk vanuit je hart en laat je intuïtie je kompas zijn. Of in de inmiddels bekende woorden van Steve Jobs "stay hungry, stay foolish" dus keep going and keep creating!


Powered by SmugMug Owner Log In