• WINQ Autumn Awards


  AMSTERDAM - WINQ Magazine vierde haar 10-jarig bestaan met een groots Autumn Ball in het nieuwe 5-sterren Starwood W Hotel in Amsterdam. Bij het evenement werden vier prijzen uitgereikt aan personen die op toonaangevende en unieke wijze verschil hebben gemaakt of kleur hebben gegeven aan de samenleving waarin wij leven. Grote winnaars van de avond waren Joop van den Ende, Jan Taminiau, Joep Lange en Jelle Brandt Corstius. De presentatie van de avond lag in handen van Margriet van der Linden. Het Autumn Ball werd geopend door de Amsterdamse wethouder van diversiteit Simone Kukenheim. OXOVISUALS was present voor de fotografie tijdens het eerste Nederlandse succesvolle WINQ Autumn Ball 2015.  Valentijn de Hingh tijdens de uitreiking van de WINQ People Award 2015 • De Genomineerden

  Eerder al vond in Londen het Spring Ball, gekoppeld aan de internationale WINQ editie plaats. De Nederlandse WINQ heeft nu ook zijn eigen versie: het Autumn Ball. In vier categorieën, de pijlers van WINQ, werden vier WINQ Awards uitgereikt.

  De categorieën en genomineerden waren:

  PEOPLE: Frans Timmermans, Joep Lange en Boris Dittrich.

  CULTURE: Joop van den Ende, Erwin Olaf en Ivo van Hove.

  FASHION & DESIGN: Jonathan Christopher, Marcel Wanders en Jan Taminiau.

  TRAVEL: Spuiten en Slikken op Reis, Rob van Helvoort (Midden-Oosten Reizen) en Jelle Brandt Corstius.

 • Margriet van der Linden

  Edwin Reinerie, hoofdredacteur Winq: “Juist in deze tijd is het noodzakelijk om personen die kleur geven aan onze maatschappij en mensen die in voor- en tegenspoed durven te innoveren, erkenning te geven.”


  Winnaar van de WINQ Culture Award Joop van den Ende: “Ik ben erg trots op deze award. Ik vind het heel belangrijk dat gelijkheid van iedereen gewaarborgd wordt. In Nederland zijn we ver. Af en toe vergeten we het weer maar het is belangrijk om iedereen erop te wijzen dat er eigenlijk geen verschillen zijn. Het is ook belangrijk dat op goede posities, homoseksuele mannen en vrouwen hun talenten kunnen showen.”  Presentatrice Margriet van der Linden
 • Sylvana Simons

  The Awards

  De WINQ People Award werd toegekend aan Joep Lange, die wereldwijd een positieve bijdrage heeft geleverd vanwege zijn kennis op het gebied van hiv en aids. Joep Lange deed onderzoek naar een medicijn tegen de ziekte en maakte zich sterk voor het beschikbaar stellen hiervan in ontwikkelingslanden. Joep Lange heeft daarom postuum de WINQ People Award toegekend gekregen.


  De WINQ Fashion Award ging naar Jan Taminiau, die met zijn ambachtelijke en verfijnde technieken onder andere de iconische blauwe jurk van koningin Máxima maakte die zij droeg tijdens de inhuldiging van de koning.

 • De Winnaars

  Jelle Brandt Corstius werd de winnaar van de WINQ Travel Award. Jelle, ondere andere bekend van het VPRO programma Grensland, reist door de bizarste gebieden ter wereld en verdiept zich in mensen en culturen. Door zijn unieke werkwijze creëert hij inkijkjes in levens van mensen die ondanks hun vaak troosteloosheid door de inbreng van Jelle soms toch een glimlach of sprankje hoop laten zien.


  Naast de WINQ Awards, reikte Workplace Pride (een aan WINQ gelieerde non-profit stichting die zich inzet voor diversiteit op de werkvloer) zijn jaarlijkse Leadership Awards uit aan bedrijven en organisaties die gay diversity hoog in het vaandel dragen. De winnaars van 2015 zijn:


  1. IBM (US)
  2. BNP Paribas (FR)
  3. Shell (NL)


  Onder de gasten bevonden zich onder andere Boris Dittrich, Sylvana Simons, Johan Kenkhuis, Wende Snijders, Wouter Hamel, Freek Bartels, Valentijn de Hingh en Viktor & Rolf.  Het hooggeëerd publiek
Powered by SmugMug Owner Log In