"Because photography is visual poetry."


 • collection

  Nistelrode Betoverend Artistiek


  'Nistelrode Betoverend Artistiek' is een collectie fotografische beelden van fotograaf Michel Schamp. Zijn artistieke creatieve fotografie en zijn kleurrijke narratieve beelden geven de kijker een intense kijkervaring. Ieder beeld is voorzien van een korte titel die een kader creëert waarbinnen het beeld kan ademen. De kijker wordt zodoende geïnspireerd tot het beleven van een eigen beeldverhaal.

 • Het verhalende element van de beelden vormt als het ware een reflectie van de inspirerende energie die erin ligt opgeslagen. Verhaal en foto staan derhalve in een open relatie tot elkaar. Het is aan de kijker om er geheel persoonlijk een esthetische, intellectuele, spirituele, romantische of praktische betekenis aan toe te kennen. Elk beeld van de collectie is - in de beleving van de maker - persoonlijk voorzien van een korte informatieve en verhalende tekst. Het staat de 'lezer' uiteraard vrij om het verhaal zelf in te vullen om te komen tot een geheel eigen interpretatie en individuele beleving van een beeld.

 • Ook al is fotografie een twee-dimensionale representatie van de werkelijkheid, extra dimensies die ontstaan door een beeld opnieuw te 'beleven' kunnen zorgen voor een unieke persoonlijke ervaring met een beeldverhaal dat alleen de kijker past.

  Dank voor uw bezoek!

  Artist Signature

 • Koetjes

  Prints vanaf €100

  In het land van melk en honing is het leven gemoedelijk, het gras eeuwig groen, wordt wonderlijk gepraat over koetjes en kalfjes, en simpele momenten worden er als vanzelf bijzonder.

 • Zomeravond

  Prints vanaf €100

  Op de purperen heide van augustus aan de rand van het grote bos trilt de lucht nog na van een zinderende dag, de laatste zonnestralen van de dag langzaam weg deinend op de enerverende tonen van een muzikaal slotgedicht.

 • Geliefd

  Prints vanaf €100

  Alleen maar niet eenzaam weet een boom zich omarmd, oeverloos gekend in een groene oase van rust en schoonheid, de ziel helend en de geest verbindend tot een diep inspirerend en rijk gevoel van innerlijke vrede en harmonie.

 • Kleine Wereld

  Prints vanaf €100

  Niets is wat het lijkt, in de fascinerende wereld van een lieveheersbeestje, wadend in een zee van goudgele boterbloemen, als zij op eenzame hoogte zicht krijgt op een fluweelzachte pluizenbol lonkt een bloembed, een baken van rust in een betoverende wereld vol uitdagingen.

 • Ochtendgloren

  Prints vanaf €100

  Tegen de poëtische kleuren van een vroege hemel schrijven zonnestralen een magisch gedicht, als de dageraad plaats maakt voor de opkomende zon en de akker verandert in een zee van verlangen, ontwaken drie klaprozen omhelst door het licht, stralend van verlangen, de belofte van een nieuwe dag in 't verschiet.

 • Lentebloesem

  Prints vanaf €100

  Onder het warme licht van de volle maan kleuren wolken koraalachtig roze, als tussen schakeringen van paars en violet, kunstzinnig omlijst door een mozaïek van takken en twijgen, de klokkentoren van de Lambertuskerk zich fier verheft, afgetekend tegen magische pasteltinten van een zonsondergang, subtiel opgeluisterd door een lila palet van kroonblaadjes en kersenbloesems.

 • Herfstbladeren

  Prints vanaf €100

  Geen enkel gedicht beschrijft in woorden de poëzie van dwarrelende bladeren, als de herfst rustiek zijn intrede doet en warme herinneringen aan de voorbije zomer zich veranderd weten in intens gouden, diep gele, hartstochtelijk oranje en temperamentvol rode inspiraties van het herfstpallet.

 • Raadhuisplein

  Prints vanaf €100

  tekst

 • Golfparadijs

  Prints vanaf €100

  Artistiek zomers beeld van de Members Only Business & Golf Club The Duke, kleurrijk en picturaal gelegen in het bosrijke gebied aan de rand van Nistelrode, een luxueuze, unieke en inspirerende omgeving voor de sportieve zakenman of zakenvrouw. Boven alles, wat de succesvolle golfspeler nodig heeft, is een rustige gemoedstoestand.

 • Kersenbloesem

  Prints vanaf €100

  Het begin van de lente wordt overvloedig gevierd met kersenbloesems in april, als de Lambertushof langzaam verandert in een waarachtige boulevard van gracieuze bomen en vlinders zich welkom weten in een visueel schouwspel van geuren en kleuren dat zich openbaart met een hemels palet en rijke tonen van zachtroze kroonblaadjes.

 • Enigma

  Prints vanaf €100

  Buitengewoon excentriek gevormde paddenstoel, een granaatbloemwasplaat aan de voet van een Douglas spar ontplooid zich als een ware maestro in een mysterieus landschap van geheimzinnig gevangen licht, met gevallen dennenappels als getuigen van de tijdelijkheid van een warm en mooi verleden dat nooit meer verdwijnt

 • Ydille

  Prints vanaf €100

  Met de elegantie van een stijlvolle dame en een edelmoedig gevoel van schoonheid, struint een wild paard op een heiige zomerochtend over de bloeiende heide, als het landschap zich plots transformeert in een dromerig idyllisch en volmaakt paradijs, is Eden heel nabij.

 • Beekgraaf

  Prints vanaf €100

  Architectuur, fotografie en poëzie gaan hand in hand in een strakke en spannende compositie waarin de regel van derden, juxtapositie, contrast, kleurgebruik, licht en dieptewerking een fascinerend beeld vormen van de Beekgraafschool, vergezeld door de molen en sporthal de Overbeek overstijgt fine art fotografie soms ruimte en tijd waardoor magie en verbeelding de vrijheid krijgen.

 • Zomerpad

  Prints vanaf €100

  De rijkdom van de natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie en transformatie, een ware ontdekkingsreis op het ritme van de wind, langs prachtige boomhoge ivoorwitte zuilen en goudgele grashalmen van een bewegend tapijt, op spontaan kronkelende marmeren voetpaden, om binnen te treden tussen de gewelven van een groene burcht, een nieuwe geboorte van een wondermooi en uniek moment.

 • Hannes

  Prints vanaf €100

  Nieuwbouw appartementencomplex in het centrum van Nistelrode gerealiseerd in 2020, vernoemd naar Hannes de Pomper, de spoorwegbeambte die begin 1900 het pomphuisje bediende bij het tramstation om de stoomtrams van water te voorzien. Een verrassend samenspel van schaduw en licht, lijnen en vormen transformeren architectuurfotografie in artistieke zwart-wit fotografie.

 • Nieuw Begin

  Prints vanaf €100

  Er schijnt vandaag een ander licht, de wereld ontwaakt, een nieuwe dag, een vrolijke tijd breekt aan, door andere ogen is niets meer hetzelfde, verliefdheid en passionele hartstocht, verlangen naar meer, de vleugels gespreid als nooit tevoren, reikend naar de wolken, de hemel voorbij, lonkt het avontuur, een reis, nog verder.

 • Herfstpad

  Prints vanaf €100

  De tijd stond stil, de wereld was een open boek en ieder pad een nieuwe bladzijde, terug in de tijd leiden gedachten van heden over oude paden naar warme oorden uit een ver verleden, dromen werden realiteit. het leven werd gevierd, er leek geen pad terug, op weg naar de toekomst.

 • Nostalgie

  Prints vanaf €100

  Oerbeeld van de oude boerenlanden in de buitengebieden van Nistelrode met een nostalgisch tafereel van een knotwilg, zich eerbiedig neerbuigend aan de voet van een roodbruin door ijzeroxide gekleurd slootje in ’t Broek, tijdens een opklaring tussen de donkere wolken van een stormachtige lucht aan het einde van een lange winter, als een groepje kauwen gebroederlijk overvliegt, hun zwarte silhouetten afgetekend tegen de blauwe tinten van de koel oplichtende avondhemel.

 • Samen

  Prints vanaf €100

  Twee witte duiven starend naar de einder, naar al wat was, verwachtingsvol naar een nieuwe toekomst, naar al wat is, reikhalzend naar nieuwe kusten, naar al wat komt, samen in een nieuwe wereld, waar maagdelijk wit wordt overspoeld door koninklijk blauw, de vorstelijke kleuren van het kruis, dat bevrijdt zonder verlies, in alle eeuwigheid, zonder voorbij .

 • Voorspoed

  Prints vanaf €100

  Met de komst van de lente en haar onstuitbare levenslust komt vreugde en nieuw geluk tastbaar dichtbij, als de laatste gure winterbries plaats maakt voor de eerste warme zonnestraal en roomwitte lentebloesems een maagdelijk huwelijk sluiten met het bos zal voorspoed dienen zolang het licht schijnen mag.

 • Kruis

  Prints vanaf €100

  Stap uit de grijze massa en verhef jezelf, verlaat je comfortzone, treedt uit de kudde en neem je kruis op, bevrijding zal je deel zijn, want gezegend is de eenling die streeft naar geluk, of blijf in je comfortzone, marcheer mee met de grijze massa en loop mee met de kudde, hoongelach zal je deel zijn want verdoemd is degene die zichzelf verraadt.

 • Bastion

  Prints vanaf €100

  Bij de grillige vormen van een oude eik, geharnast en ten strijde toegerust, als een bastion van vrijheid en autonomie, bewaken twee imposante oerossen plechtig en oprecht de comfort-zone, het domein dat het aangename met het nuttige verenigd, een rijk van gezag en heerschappij, om daadkrachtig en nietsontziend elke storm tot rust te brengen.

 • Climax

  Prints vanaf €100

  Wildboeket van goudgele vlasbekjes in een kleurrijk landschap van weidse velden, avontuurlijke vergezichten en bloedstollende wolkenluchten, tegen een achtergrond van een zinderende zonsondergang, op de melodie van de wind een waarlijk avondconcert met twee hoogvliegers als muzikale climax.

 • Eeuwig Lente

  Prints vanaf €100

  Tijdloos zinnebeeldig moment vol van hoop en vreugde, op een winderig en winters met sneeuw bedekt kerkhof, als een roodborstje neerstrijkt op het oude kruis van een grafsteen, kleurrijk, poëtisch en harmonieus begeleidt door een nostalgisch blad van de esdoorn, weldadig uitziend naar een glimmend licht dat hoopvol lonkt aan de bronzen horizon.

 • Dorpsgezicht

  Prints vanaf €100

  In de zalvende stemming van de herfst, gedoopt in fraaie tinten van wit en zwart, verwordt het dorpsplein tot een oude pentekening, aangenaam verdund met het schilderachtige licht van november, een maand om te mijmeren en te dromen, een tijd vol allure voor de minnaars van de winter die komt, een tijd vol melancholie voor de aanbidders van de zomer die was.

 • Gouden Oogst

  Prints vanaf €100

  Verrezen uit een graankorrel bij de gratie van water en grond, wordt het leven gevierd, met licht en warmte, als kinderen van de tijd geroepen om te dansen, op het ritme van de wind, zwevend boven het land waar het leven begon, in de carrousel van geluk in de weldadige zon, is het leven is goed zoals het is, en goed zoals het komt.

 • Nieuw Licht

  Prints vanaf €100

  Wonderbaarlijk inspirerende momenten werpen plots een nieuw licht, als aloude indrukken veranderen in heuglijke beelden, in de korte ogenblikken van stilte, vlak voor het ondergaan van de zon, als de sneeuw smelt nog voordat het wegvliegen kon, een sensatie zo lavend dat het eeuwig vertroost, nog voordat het eindigen kon.

 • Prelude

  Prints vanaf €100

  In den beginne, de lente nog jong, de ochtend nog koud, dwarrelt een bries de bloemblaadjes neer, als voorjaarsconfetti in verschillende tinten, zacht roze, feestelijk en wit, gedragen door zonnestralen en wind, deinend op de tonen van Vivaldi, La Primavera een feest voor iedereen, een nieuwe dag, een mooie dag, een lentedag.

 • Novelle

  Prints vanaf €100

  Veilig beschut onder moeders vleugels gaat ze volgzaam haar weg, de dorst gelest met water uit de poel, memorerend aan de avonturen van de voorbije dag, verrijkt met belevenissen en aangename verassingen, op weg naar een nieuwe dag met nieuwe kansen, nieuwe stappen en een moederliefde die eeuwigdurend is.

 • Molenerf

  Prints vanaf €100

  Tweeluik van historisch en hedendaags Nistelrode, een ouderwets en nieuwerwets stukje Nisserois glorie, met huisartsenpraktijk De Vorssel en Service Apotheek Nistelrode aan de ene kant en met de Windlust molen centraal gelegen aan het Molenerf als regionaal herkenningspunt aan de andere kant, punt van samenkomst van vijf lokale wegen, de H. van de Venstraat, het Kerkveld, de Korenstraat, de Hoogstraat en de Beekgraaf.

 • Overkant

  Prints vanaf €100

  Mijmerend over het water voert verlangen, stapvoets verder, over een onzichtbare brug, naar een andere wereld, naar een nieuw begin, daarginds aan de overkant, zo ver weg, haast onbereikbaar, een onbekend maar prachtig land, beschermd door het koude water, gesluierd in een diepe mist, in het aanschijn van de maan, gloort er hoop, en wacht aan het einde een nieuw begin.

 • De Bron

  Prints vanaf €100

  Wilde paarden drinken water aan een poel in het bos.

 • Luisterrijk

  Prints vanaf €100

  Bemind door de streling van een lentebries veranderen beelden in woorden, warme herinneringen aan mooie tijden en beloften voor een rijke toekomst, ontroerd door de tederheid van een zonnestraal veranderen woorden in beelden, dromen groter dan het verleden en herinneringen levendiger dan het heden, in de veelbelovende stilte van de lente aan de Avenue des Mémoires.

 • Laarstede Panorama

  Prints vanaf €100

  tekst

Wallart
to celebrate every day

"Because visual art balms the heart."

Powered by SmugMug Owner Log In